Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πίσω στα Άρθρα

Στηρίζουμε την οικογένεια, δίνουμε «Ελπίδα» Ζωής!

We give hope to the future of Epirus!

Φροντίζουμε νέες μητέρες σε 46 τοπικές κοινότητες του Δήμου Ζαγορίου

Ένα παιδί τη φορά κάνει τη διαφορά! Με αυτή την προτροπή έκλεισε την παρουσίαση του προγράμματος «Ελπίδα ζωής» η project manager της ελληνικής αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας HOPEgenesis, στη Δημοτική Ενότητα Ασπραγγέλων του Δήμου Ζαγορίου, το Σάββατο 16 Απριλίου, στο πλαίσιο της κοινής δράσης με την εταιρεία μας, για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας στην Ήπειρο.

Με μεγάλη συγκίνηση και χαρά, συνεργαζόμαστε με τη HOPEgenesis, αγκαλιάζουμε την Ήπειρο και υιοθετούμε 46 τοπικές κοινότητες του Δήμου Ζαγορίου, με στόχο να στηρίξουμε την ανάπτυξη της οικογένειας στην τοπική κοινωνία. Με το πρόγραμμα «Ελπίδα ζωής» φροντίζουμε γυναίκες, μόνιμες κατοίκους του Δήμου Ζαγορίου, που είναι ήδη έγκυες ή επιθυμούν να τεκνοποιήσουν, αναλαμβάνοντας την πλήρη οικονομική κάλυψη των εξετάσεων, των μετακινήσεων αλλά και του τοκετού τους.  

Το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας είναι ευρέως γνωστό και αγγίζει βέβαια και την Ήπειρο, πατρίδα της εταιρείας Βίκος. Τον τόπο μας! Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 και τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., βάσει πληθυσμού, θα έπρεπε να σημειώνονται 38 γεννήσεις τον χρόνο στον Δήμο Ζαγορίου, αλλά δυστυχώς έχουμε, ετησίως, συνεχή μείωση, με μόνο 6 γεννήσεις το 2019.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να βοηθήσουμε να ξαναζωντανέψουν οι τοπικές κοινότητες, που με τη σειρά τους θα είναι και το μέλλον της Ηπείρου. «Προσεγγίζοντας με σεβασμό το κάθε χωριό, την κάθε γυναίκα, στοχεύουμε στην προστασία και ανάπτυξη της περιοχής, καθώς ο ρόλος της γονιμότητας αποτελεί κατά κάποιον τρόπο το μέσο για την ανάπτυξη όλων των κλάδων της κοινωνίας.», όπως, πολύ χαρακτηριστικά, αποτύπωσε τη θέση μας ο Κωνσταντίνος Σεπετάς, Sales & Marketing Director της εταιρείας Βίκος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής, Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Ηπείρου, κ. Παναγιώτα Μητροκώστα, ο Δήμαρχος Ζαγορίου, κ. Γεώργιος Σουκουβέλος, ο Δήμαρχος Ζίτσας, κ. Μιχάλης Πλιάκος, πολλοί άλλοι τοπικοί φορείς και ενδιαφερόμενα ζευγάρια.

Με την ευχή το πρόγραμμα «Ελπίδα ζωής» να ανθίσει, βοηθώντας να έρθουν πολλά νέα παιδιά στη ζωή, δίνοντας κι αυτά με τη σειρά τους νέα ελπίδα για την εξέλιξη της Ηπείρου, όλοι εμείς, στην εταιρεία Βίκος, είμαστε εδώ, κοντά και μαζί! Για να δημιουργούμε προϋποθέσεις, να αναπτύσσουμε νέες δυνατότητες, να γινόμαστε κοινωνοί σε προσπάθειες που μπορούν να οδηγήσουν σε μία καλύτερη ζωή και ένα βιώσιμο μέλλον για την τοπική κοινωνία, αλλά και τη χώρα γενικότερα.