Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πίσω στα Άρθρα

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics - Μετάλλια αισιοδοξίας στο «Λουτράκι 2022»

Δύναμη Προσφοράς
Οκτώβριος 2022
Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics - Μετάλλια αισιοδοξίας στο «Λουτράκι 2022»

Πέντε μέρες, επτά αθλήματα, χίλιοι αθλητές. Ένας κόσμος αγάπης με όλους νικητές!

Βρεθήκαμε κοντά σε μία μεγάλη αθλητική γιορτή, που σημείωσε ρεκόρ συμμετοχής τόσο από την πλευρά των αθλητών, με νοητική αναπηρία, που έδωσαν δυναμικά το παρόν, όσο και από τον ενθουσιώδη κόσμο που παρακολούθησε τους αγώνες. Σταθήκαμε αρωγοί, πολύπλευρα, ως αργυροί χορηγοί των αγώνων, αλλά και ως αποκλειστικοί χορηγοί φυσικού μεταλλικού νερού και φυσικών μεταλλικών αναψυκτικών. Μία μικρή προσφορά μπροστά σε αυτά που μας χάρισε απλόχερα ο κάθε αθλητής και η κάθε αθλήτρια σε αυτή την πενθήμερη πανηγυρική εκδήλωση δύναμης και αισιοδοξίας.

Παρακολουθήσαμε την ψυχή να ανεβαίνει στο βάθρο, το συναίσθημα να κυριαρχεί και την αγάπη να νικά σε όλα τα αθλήματα.

Στους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2022», στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Sport Camp, περίπου χίλιοι αθλητές με νοητική αναπηρία αγωνίστηκαν σε επτά αθλήματα (κολύμβηση, bocce, ποδόσφαιρο, επιτραπέζια αντισφαίριση - ping-pong), αναδεικνύοντας τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους. Δίπλα τους, γονείς, προπονητές, υποστηρικτές, εθελοντές και θεατές γίναμε ένα, παίρνοντας πολύτιμα μαθήματα αλληλεγγύης.

Παράλληλα με τα αγωνιστικά δρώμενα, το πρόγραμμα πλαισίωσαν ποικίλες δράσεις, μεταξύ αυτών και το Ενταξιακό Φεστιβάλ Νέων (Unified Youth Festival), όπου μαθητές χωρίς αναπηρία και αθλητές των Special Olympics, ως μία ομάδα, πέρασαν στιγμές  διασκέδασης και ξεγνοιασιάς, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ένωσης και φιλίας.Ο σεβασμός, η ομαδικότητα και η αλληλεγγύη ήταν αναμφισβήτητα οι πρωταγωνιστές σε κάθε αγώνα, δίνοντας το μετάλλιο του «Ευ αγωνίζεσθαι» σε όλους, ανεξαιρέτως, τους αθλητές.

Η δική μας συμμετοχή στους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2022» ήταν μία εμπειρία που αντικατοπτρίζει όλα όσα πρεσβεύουμε. Τη συμπερίληψη, τη βαθιά ευγένεια του πολιτισμού και του αθλητισμού, την οικουμενική αξία του εθελοντισμού, αλλά και την αγάπη για το περιβάλλον.

Και αυτοί οι αγώνες είναι εδώ για να μας υπενθυμίζουν ότι «περιβάλλον» είναι όλοι δίπλα μας και τα πάντα γύρω μας. Μαζί, ενωμένοι, κατακτούμε νέες δυνατότητες, ανοίγουμε τα φτερά μας και δημιουργούμε το δικό μας μοναδικό οικοσύστημα ένταξης και σεβασμού.