Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πίσω στα Άρθρα

Για 3η χρονιά δίπλα στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου!

Πολιτισμός
Αύγουστος 2022
Για 3η χρονιά δίπλα στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου!

Δεσμευσή μας η ανάδειξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Η σχέση μας με την πολιτιστική μας κληρονομιά και εξέλιξη είναι μακρόχρονη και αντικατοπτρίζει την πίστη μας στην καλλιέργεια του πνεύματος και τον σημαντικό ρόλο της στην προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη. 

Γι αυτό, ακριβώς, στις δράσεις και πρωτοβουλίες «Ο Β-οίκος της ζωής μας» δεν θα μπορούσε να λείπει το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Η στήριξή μας στον πολιτισμό αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για την εταιρεία Βίκος.

Για 3η χρονιά δίπλα στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου!

Συντασσόμαστε με τη θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του φεστιβάλ, Κατερίνας Ευαγγελάτου ότι: «Το Φεστιβάλ αποτελεί μία μοναδική περίπτωση στην εγχώρια πολιτιστική ζωή - Η αποστολή μας είναι σύνθετη, καθώς αγκαλιάζουμε σχεδόν όλες τις μορφές Τέχνης με διπλή ιδιότητα-πομπού και δέκτη. Αποτελούμε μία εστία δημιουργίας για τους Έλληνες καλλιτέχνες και ταυτόχρονα έναν φιλόξενο τόπο υποδοχής διεθνών δημιουργών.»

Στο σημαντικό αυτό έργο, συμπράττουμε και ενισχύουμε την πολιτιστική ανύψωση της κοινωνίας με όλες μας τις δυνάμεις. Με συνέπεια, συνέχεια και ροή δράσεων.

Άλλωστε, το νερό από τη φύση του είναι ένα κατ’εξοχήν σύμβολο πολιτισμού, αειφορίας και αναγέννησης. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ορίζοντάς μας για τη βιωσιμότητα συμπεριλαμβάνει όχι μόνο την περιβαλλοντική, την κοινωνική αλλά και την πολιτισμική διάσταση. 

Η στήριξή μας παίρνει και μία άλλη διάσταση. Κοινωνική, ανθρώπινη, ουσιαστική. Αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα της προσβασιμότητας στον πολιτισμό για όλους, χωρίς εξαιρέσεις, δίνουμε τη δυνατότητα στα κορίτσια από το Σπίτι Φιλοξενίας Πειραιά, της Κιβωτού του Κόσμου, να παρακολουθήσουν την παράσταση δωρεάν.