Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πίσω στα Άρθρα

Βίκος Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ

Βίκος Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ

Δύναμή σου, το όνειρο. Κι η θέληση, Ροή σου.

Βίκος Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ

Μαζί, από την πρώτη βουτιά μέχρι το βάθρο και τα πανελλήνια ρεκόρ!

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), πραγματοποιήθηκε το πρώτο Βίκος Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α. το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου 2023.

Πλήθος αθλητών, μεγάλα ονόματα, αλλά και νέοι συμμετέχοντες, αγωνίστηκαν σε δεκατέσσερις ατομικές κατηγορίες και σκυταλοδρομίες, σε όλα τα στυλ κολύμβησης και τη μεικτή ατομική-ομαδική, καταφέρνοντας να πετύχουν σημαντικά πανελλήνια ρεκόρ.

Με συγκίνηση και απεριόριστο θαυμασμό παρακολουθήσαμε τους αθλητές της κολύμβησης στο φυσικό τους στοιχείο. Το νερό. Αυτό που λατρεύουν, αυτό που τους προκαλεί κάθε μέρα για το καλύτερο, αυτό που όταν είναι μέσα του, αισθάνονται ευτυχισμένοι.

Αυτό, το ίδιο το νερό, τους στήριξε και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος δίνει δύναμη και γίνεται ένα με τους αθλητές ΑμεΑ, βουτάει μαζί τους και τους βοηθά να υπερπηδήσουν κάθε εμπόδιο. Γιατί, το νερό είναι σαν τη θέληση. Το ‘χεις μέσα σου. Σε οδηγεί, σε κάνει να ξεπερνάς κάθε εμπόδιο. Είναι δύναμη. Είναι ροή. Είναι ορμή για κάθε αγώνα.

Είμαστε υπερήφανοι που βρεθήκαμε δίπλα στην Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), τόσο στο Βίκος Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης, όσο και με την υιοθέτηση τεσσάρων αθλητών της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ: του Γεράσιμου Λιγνού, αθλητή τριάθλου, του Γρηγόρη Σουβατζόγλου, guide τριάθλου, και των Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη και Έφης Γκουλή, αθλητών κολύμβησης, ακολουθώντας την αποστολή τους για τους Θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Ο Β-οίκος της ζωής μας, το πρόγραμμα δράσεων και πρωτοβουλιών, της Βίκος Α.Ε., πρεσβεύει την ένταξη και τη συμπερίληψη, υποστηρίζοντας μακροχρόνια τα άτομα με αναπηρία.

Τα άτομα με αναπηρία και η δέσμευσή τους στο πεδίο του αθλητισμού, αποτελεί για μας πηγή έμπνευσης και στόχος μας είναι να ενδυναμώνουμε πολύπλευρα τον αγώνα τους. Να ακολουθούμε την πορεία τους, να ενισχύουμε τη «ροή» των αγώνων τους, να χειροκροτούμε την ορμή τους σε κάθε προσπάθεια, σε κάθε διαδρομή, σε κάθε αφετηρία και τέρμα.