Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πίσω στα Δελτία Τύπου

Θερινό Μαντείο: Ο θεσμός του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, επιστρέφει με την υποστήριξη της Βίκος Α.Ε.

Δελτία Τύπου
Ιούλιος 2023
Θερινό Μαντείο: Ο θεσμός του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, επιστρέφει με την υποστήριξη της Βίκος Α.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

 

Θερινό Μαντείο: Ο θεσμός του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων,
επιστρέφει με την υποστήριξη της Βίκος Α.Ε.

Ένα δεκαήμερο αφιερωμένο στην αρχαία ελληνική ποίηση

 

Η Βίκος Α.Ε. στηρίζει τις πολιτιστικές πρωτοβουλίες του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων (ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων), το οποίο και φέτος διοργανώνει θερινές εκδηλώσεις υψηλού ενδιαφέροντος με επίκεντρο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, ο θεσμός «Θερινό Μαντείο» θα πραγματοποιηθεί σε μνημεία των Ιωαννίνων και θα φιλοξενήσει σπουδαστές της υποκριτικής τέχνης, από τις 14 έως τις 23 Ιουλίου. Με τίτλο «Ηλέκτρα: το πρόσωπο της εκδίκησης (;)», οι καλλιτεχνικές δράσεις του «Θερινού Μαντείου» για το 2023 αποσκοπούν στη βιωματική γνώση και την επαφή των συμμετεχόντων με το αρχαίο ελληνικό δράμα και την ποίηση. Το φετινό μαντείο επικεντρώνεται στο πρόσωπο της Ηλέκτρας, όπως αυτό εμφανίζεται στις τραγωδίες του Σοφοκλή και του Ευριπίδη.

Η εταιρεία Βίκος βρίσκεται στο πλευρό της παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος του Υπουργείου Πολιτισμού και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών και την Εφορεία Αρχαιοτήτων

Στο πλαίσιο των αρχών εταιρικής υπευθυνότητας, μέσα στο οποίο κινείται, η εταιρεία Βίκος, κάνει πράξη ένα ολοκληρωμένο, πολυδιάστατο πρόγραμμα κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων, με τον τίτλο «Ο Β-οίκος της ζωής μας». 

Λήψη Αρχείου