Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πίσω στα Δελτία Τύπου

Προσφέρουμε μία κινητή μονάδα αιμοληψίας

Δελτία Τύπου
Νοέμβριος 2011
Προσφέρουμε μία κινητή μονάδα αιμοληψίας

Η υποστήριξή μας προς την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, ξεπέρασε την πρωτοβουλία μας για συγκέντρωση αίματος από τους εργαζόμενους στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της εταιρίας ΒΙΚΟΣ. Τόσο ο ενθουσιασμός όλων όσο και η διάθεσή μας για ακόμη πιο απτή συνδρομή στην επιτακτική ανάγκη συλλογής αίματος, μας έκαναν να προβούμε σε κάτι που έβγαινε έξω από τα στενά πλαίσια των Ιωαννίνων και κάλυπτε ακόμα πιο πανελλαδικές ανάγκες στο τεράστιας σημασίας κεφάλαιο αίμα.
Έτσι, με πολλή χαρά και περηφάνια, αναλάβαμε την αγορά μια κινητής μονάδας αιμοληψίας, εμπλουτίζοντας, έτσι, τον ήδη υπάρχοντα στόλο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Θεωρούμε αυτό μας το εγχείρημα μεγάλο, όχι μόνο λόγω του ύψους του κονδυλίου που διαθέσαμε, αλλά και λόγω της τεράστιας συμβολής που έχει για ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.
Όταν μια κινητή μονάδα αιμοληψίας φτάνει σε κάθε μικρό χωριουδάκι της χώρας μας, η συμμετοχή της κάθε τοπικής κοινωνίας στη συλλογή αίματος αυξάνεται σημαντικά. Οι άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να συνεισφέρουν όταν στην απομακρυσμένη γωνιά του χωριού τους έρχεται το φορτηγό της αιμοδοσίας που κάνει έκκληση στα αποθέματα ανθρωπιάς τους. Και νιώθουν και πολύ χαρούμενοι για αυτό.
Βλέπετε, μπορεί πολλοί να είναι πρόθυμοι να προσφέρουν αίμα θεωρητικά, όμως, στην πράξη, η καθημερινή ζωή και οι έγνοιες της κάνουν τους ανθρώπους να το αναβάλουν. Γι’ αυτό η ύπαρξη όσο το δυνατόν περισσότερων κινητών μονάδων, κινητοποιεί τα πνεύματα, οδηγεί σε ουσιαστική βοήθεια και μεταδίδει τις αξίες της ανθρώπινης προσφοράς στις κοινωνικές ομάδες.
Στην εταιρία ΒΙΚΟΣ καλωσορίζουμε το νέο όχημα αιμοληψίας και ευχόμαστε ο αγώνας για συγκέντρωση αίματος στη χώρα μας να βρει ανοιχτό το δρόμο σε περαιτέρω προσπάθειες, με ακόμα πιο επιτυχημένα αποτελέσματα. Για το καλό όλων μας. Για το καλό της ίδιας της ζωής.