Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πίσω στα Δελτία Τύπου

Πώς μπορεί κάποιος ή κάποιοι να δημιουργήσουν μια νέα «τράπεζα αίματος;»

Δελτία Τύπου
Νοέμβριος 2011
Press release

Είναι πολύ πιο εύκολο από ότι φαντάζεσαι! Αρκεί να υπάρχει η διάθεση, που τελικά είναι και το πιο δύσκολο να βρεθεί. Όλα τα άλλα είναι τυπικά, διεκπεραιωτικά και απλούστατα.

Αν είστε μία ομάδα ανθρώπων ή μια εταιρία ή κάποιος σύλλογος, απευθύνεστε σε κάποιο Νοσοκομείο (π.χ., στο Ιπποκράτειο), το οποίο σας βοηθά στέλνοντάς σας μία κινητή μονάδα αιμοληψίας, σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα που θα συμφωνήσετε. Εσείς, χρειάζεται απλά να καταθέσετε το όνομα της εταιρίας ή του συλλόγου σας, ένα τηλέφωνό σας και ένα άτομο-εκπρόσωπό σας, ο οποίος ορίζεται ως υπεύθυνος διαχείρισης των αποθεμάτων, από τη συγκέντρωση των φιαλών αίματος που επιτύχατε.

Ενημερωθείτε και μέσω των μηχανών αναζήτησης στο internet, από ήδη υπάρχοντες συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών, οι οποίοι είναι σίγουρα πολύ πρόθυμοι να σας κατευθύνουν σε μια τόσο ευγενική προσφορά.

Μη διστάζετε να τολμήσετε! Η απόφαση για ίδρυση μιας ακόμα τράπεζας αίματος είναι μεγάλης σημασίας για όλη την κοινωνία. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να δώσουν αίμα, αλλά δεν μπορούν για λόγους υγείας. Όσοι μπορούν, πρέπει να το κάνουν άμεσα! Και όσο πιο οργανωμένα γίνεται αυτό, τόσο μεγαλύτερο και δικαιότερο το αποτέλεσμα για όλους μας!