Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πίσω στα Δελτία Τύπου

Ποιοί άνθρωποι, αλήθεια, χρειάζονται αίμα;

Δελτία Τύπου
Νοέμβριος 2011
Press release

Αίμα χρειάζονται διάφορες κατηγορίες ανθρώπων που έχουν ανάγκη την προσφορά σου σε αίμα για να κρατηθούν στη ζωή. Άλλοι σε σταθερή βάση, λόγω κάποιου μόνιμου νοσήματος και άλλοι περιστασιακά. Συνήθως, ανάγκη μετάγγισης αίματος έχουν:

  • Οι περίπου 4.000 συνάνθρωποί μας που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι παιδιά. Σκέψου ότι, κατά μέσο όρο, για καθένα από αυτά τα άτομα απαιτούνται περίπου 30 φιάλες αίματος το χρόνο.
  • Άτομα που νοσούν από λευχαιμία, αιμορροφιλία και άλλες σοβαρές αιματολογικές παθήσεις. Για αυτούς τους ανθρώπους, χρειάζονται περίπου 50 φιάλες αίματος ή παραγώγων αίματος κάθε χρόνο.
  • Όσοι νοσηλεύονται με αιμορραγίες ή εγκαύματα και όσοι πρόκειται να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση για διάφορους λόγους. Τα περιστατικά αυτά είναι πάρα πολλά, σε περιστασιακή, μεν, αλλά καθημερινή βάση στα νοσοκομεία.
  • Οι χιλιάδες τραυματίες από τα τροχαία ατυχήματα, αριθμός, δυστυχώς, τεράστιος στη χώρα μας.
  • Κάποιες κατηγορίες εγκύων γυναικών, με προβλήματα στον τοκετό.
  • Περιστατικά ατόμων με βαριά γαστρορραγία ή χρόνια νεφρική ανεπάρκεια.

Απ’ ό,τι καταλαβαίνεις, είναι πολλοί και πραγματικοί οι λόγοι για να δώσεις κι εσύ λίγη από την ανθρωπιά σου σε όλους αυτούς, που η ζωή τους κρέμεται από τη δική σου απόφαση. Αν μπορείς, πρόσφερε, αν δεν μπορείς παρακίνησε όποιον μπορεί να το κάνει!