Νέα τηλεοπτική & ραδιοφωνική καμπάνια για την προώθηση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Νοέμβριος 2016

Δελτίο Τύπου

Νοέμβριος 2016

«Όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό, τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα !».

Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) και το ραδιοτηλεοπτικό όμιλο ΣΚΑΪ, πραγματοποιεί μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την Εθελοντική αιμοδοσία με τίτλο «Όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό, τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα !». Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής, θα διοργανωθούν, σε διάστημα δύο μηνών, δράσεις αιμοδοσίας σε  περιοχές της Αθήνας και της Περιφέρειας. Στόχος της εταιρείας είναι να εμπεδωθεί στη συνείδηση όλων των πολιτών η σπουδαιότητα της προσφοράς και ταυτόχρονα να προβληθεί η αναγκαιότητα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και έμπρακτη απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας και τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να γίνει σαφές στο κοινό αίσθημα.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία βρίσκεται στον πυρήνα των κοινωνικών δράσεων της ΒΙΚΟΣ Α.Ε.,  από τις πρώτες κιόλας ημέρες λειτουργίας της, εδώ και 25 χρόνια. Η εταιρεία προσεγγίζει με μεγάλη ευαισθησία το θέμα, τονίζοντας τη σημασία και τη σπουδαιότητα που έχει για την κοινωνία η προσφορά αίματος, ταυτίζοντας τη φυσική πράξη τού να πίνεις νερό με το να δίνεις αίμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αφοσίωσης της εταιρείας σε αυτήν την προσπάθεια είναι ότι σε όλες τις συσκευασίες των προϊόντων της βρίσκεται η «καρδιά», που αποτελεί το σήμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, ενώ πολύ σημαντική είναι και η δράση των εργαζόμενων της ΒΙΚΟΣ Α.Ε., οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά, τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, σε οργανωμένες αιμοδοσίες στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, σε Ιωάννινα και Αθήνα.

Τέλος, ενδυναμώνοντας τη συμβολή της στην Εθελοντική Αιμοδοσία η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. δώρισε στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) τρία ειδικά οχήματα (τύπου van), με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, για την ασφαλή μεταφορά φιαλών αίματος, γεγονός που έλαβε χώρα στο πλαίσιο συγκινητικής τελετής, κατά τη λήξη της 14ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.