Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πίσω στα Δελτία Τύπου

Κι αν εξασθενήσω τον δικό μου οργανισμό δίνοντας κάθε τόσο αίμα;

Δελτία Τύπου
Νοέμβριος 2011
Press release

Εφόσον είσαι εθελοντής αιμοδότης, σύμφωνα με όλους τους σχετικούς κανόνες, δεν έχεις τίποτα απολύτων να φοβηθείς! Κανένας δεν θα σου πάρει αίμα χωρίς τις απαραίτητες προκαταρκτικές εξετάσεις, που γίνονται ΠΑΝΤΑ πριν από κάθε αιμοδοσία. Αν δεν είσαι στη σωστή κατάσταση υγείας, το αίμα σου, ούτως ή άλλως, δεν θα χρησιμοποιηθεί! Οπότε, δεν έχει κανένας όφελος να σου το πάρει άδικα!

Επίσης, σκέψου ότι η ποσότητα αίματος που δίνεις είναι μόλις το 1/20ό του συνολικού όγκου του αίματός σου και αυτό αναπληρώνεται, από μόνο του, μέσα σε περίπου 10 λεπτά της ώρας! Το δε πλάσμα που χάνεις αποκαθίσταται μέσα σε 12 μόνο ώρες ενώ τα ερυθρά σου αιμοσφαίρια, μέσα σε ένα μήνα περίπου, έχουν επίσης αποκατασταθεί.

Και το σημαντικότερο; Εφόσον ανήκεις στους υγιείς αιμοδότες, η αιμοδοσία είναι μια τέλεια ευκαιρία για τον οργανισμό σου να κινητοποιήσει τη διαδικασία παραγωγής νέων αιμοκυττάρων, πράγμα που τονώνει την υγεία σου. Τελικά, το τσίμπημα της αιμοδοσίας είναι μια πραγματική τονωτική ένεση στο αιματολογικό σου σύστημα!