Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πίσω στα Δελτία Τύπου

Ημερίδα εθελοντικής αιμοδοσίας στα Ιωάννινα (Ιανουάριος 2010)

Δελτία Τύπου
Νοέμβριος 2011
Press release

Η πρώτη προσπάθεια της εταιρίας μας για προώθηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας, είχε ένα αποτέλεσμα μεγαλύτερο κι από τις   ίδιες μας τις προσδοκίες! Ο κόσμος αγκάλιασε την ιδέα με μεγάλη ζεστασιά και προθυμία. Η τοπική κοινωνία έδειξε ένα μεγαλείο ψυχής, παρά το μικρό της μέγεθος.
Έτσι, οι εργαζόμενοι στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της εταιρίας ΒΙΚΟΣ σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Χατζηκώστα, πραγματοποίησαν την πρώτη τους εθελοντική αιμοδοσία τον Ιανουάριο του 2010.  Η θερμή συμμετοχή και η διάχυτη θετικότητα για την υποστήριξη του αλτρουισμού, έφεραν ένα εκπληκτικό όφελος: 48 ολόκληρες φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν με το πρώτο αυτό πειραματικό ξεκίνημά μας! Οι 25 από αυτές τις φιάλες διατέθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία της Αθήνας, στηρίζοντας τις τεράστιες ανάγκες των παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.
Η αρχή μας στο πεδίο της οργανωμένης ανθρώπινης προσφοράς ήταν πολύ ενθαρρυντική. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δημιουργήσαμε έναν άτυπο, ανθρώπινο θεσμό, που θα έχει επιτυχημένη συνέχεια, θα βρει ακόμα περισσότερους οπαδούς και θα εμπνεύσει, με το παράδειγμά του, ακόμα περισσότερες κοινωνικές ομάδες προς την κατεύθυνση της ανθρωπιάς, της προσφοράς, της αγάπης.