Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πίσω στα Δελτία Τύπου

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων (Βίκος) Α.Ε. διατηρεί την ηγετική της θέση με ανάπτυξη 40% για το έτος 2007 και λανσάρει το νέο προϊόν Φυσικό Μεταλλικό Νερό «ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ - Βίκος»

Δελτία Τύπου
Οκτώβριος 2011
Press release

Η Βίκος Α.Ε. διατηρώντας την ηγετική της θέση, προχωρεί στο λανσάρισμα δεύτερου brand στην κατηγορία φυσικού μεταλλικού νερού με την επωνυμία ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ – Βίκος, που θα διακινηθεί αρχικά στη ζεστή αγορά και στη συνέχεια στην ευρύτερη αγορά του HO.RE.CA.

Ο τίτλος Ζαγοροχώρια βρίσκεται ήδη στο εμπόριο ως ανθρακούχο μεταλλικό νερό . Μετά τη θετική ανταπόκριση που είχε από τους καταναλωτές η διοίκηση της ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ (ΒΙΚΟΣ Α.Ε.), έλαβε την απόφαση να εμφιαλώσει και φυσικό μεταλλικό νερό με τον ίδιο τίτλο.

Το ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ σε σχέση με το ΒΙΚΟΣ διαφοροποιείται έντονα ως προς τη γεύση, διότι εμπεριέχει λιγότερα άλατα και νάτριο, ενώ θα διατεθεί σε φιάλες των 1,5 λίτρων και 0,75 του λίτρου και σε τιμές ανάλογες με το ΒΙΚΟΣ.

Το brand ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ είναι κατοχυρωμένο από τη ΒΙΚΟΣ στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ από τον Ιανουάριο του 2008 με την απόφαση υπ.αριθμ. 70 3/1/2008

Η ΗΒΕ πραγματοποίησε άλμα πωλήσεων το 2007 με τον συνολικό τζίρο της εταιρείας να εκτοξεύεται στα 49,5 εκ. ευρώ σε σχέση με το 2006, όπου ο κύκλος της εταιρίας έκλεισε στα 35 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση της τάξεως του 40%. To ¼ της ανάπτυξης του τζίρου οφείλεται στη συγχώνευση της PETCOM Plastiscs (πρώην θυγατρικής της ΒΙΚΟΣ) με την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων που πραγματοποιήθηκε το έτος 2007.

Σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις της εταιρείας υπολογίζεται ότι το 2008 ο κύκλος εργασιών της θα κυμανθεί μεταξύ των 55 έως 60 εκ. ευρώ, πράγμα που δικαιολογείται, αφενός μεν από την επέκταση σε νέα ευρεία κανάλια αγορών, όπως με την μέχρι στιγμής υπογραφή συμφωνιών συνεργασίας με τις γνωστές αλυσίδες ΑΤΛΑΝΤΙΚ ,ΜΑΚΡΟ CASH & CARRY, ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ και αφετέρου από τη διεύρυνση της γκάμας προϊόντων της εταιρείας .

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη νέα επένδυση που περιλαμβάνει την επέκταση των βιομηχανικών χώρων στα 2 εργοστάσια εμφιαλώσεως κατά 8.500 τ.μ., καθώς και την εγκατάσταση μιας νέας πλήρους γραμμής εμφιαλώσεως φυσικού μεταλλικού νερού παραγωγικής δυναμικότητας 36.000 φιαλών / ώρα. Η νέα αυτή επένδυση υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές Μαΐου 2008 και είναι ύψους 10 εκ. ευρώ.

Με την ολοκλήρωση της νέας επένδυσης η εταιρεία θα διαθέτει συνολικά 8 γραμμές εμφιάλωσης συνολικής παραγωγικής δυναμικότητας 250.000 λίτρων / ώρα.

Η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ Α.Ε. είναι μια ελληνική εταιρεία ιδιοκτησίας της οικογένειας Σεπετά που ξεκίνησε την παραγωγική της δραστηριότητα το 1992 με την εμφιάλωση του φυσικού μεταλλικού νερού ΒΙΚΟΣ από την ομώνυμη πηγή. Η εταιρεία έχει αναπτύξει και εφαρμόζει Συστήματα Διασφάλισης και Διαχείρισης Ποιότητας, πιστοποιημένα όλα από τον διεθνή φορέα Lloyd's Register. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει πιστοποιηθεί από τον Φεβρουάριο 2000 κατά ISO 9001/2000 & HACCP για την διασφάλιση της ποιότητας και από τον Μάρτιο 2003 κατά ISO 14001/2000 για την περιβαλλοντική διαχείριση.