Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πίσω στα Δελτία Τύπου

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων (Βίκος) Α.Ε. διατηρεί την ηγετική της θέση με ανάπτυξη 40% για το έτος 2007 και λανσάρει το νέο προϊόν Φυσικό Μεταλλικό Νερό «ΒΙΚΟΣ - Ζαγοροχώρια», σε πρωτοποριακή συσκευασία 10λιτρης μη επιστρεφόμενης φιάλης PET

Δελτία Τύπου
Σεπτέμβριος 2011
Press release

Η ΗΒΕ πραγματοποίησε άλμα πωλήσεων το 2007 με τον συνολικό τζίρο της εταιρείας να εκτοξεύεται στα 49,5 εκ. ευρώ σε σχέση με το 2006, όπου ο κύκλος της εταιρίας έκλεισε στα 35 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση της τάξεως του 40%. To ¼ της ανάπτυξης του τζίρου οφείλεται στη συγχώνευση της PETCOM Plastiscs (πρώην θυγατρικής της ΒΙΚΟΣ) με την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων που πραγματοποιήθηκε το έτος 2007.

Σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις της εταιρείας υπολογίζεται ότι το 2008 ο κύκλος εργασιών της θα κυμανθεί μεταξύ των 55 έως 60 εκ. ευρώ, πράγμα που δικαιολογείται, αφενός μεν από την επέκταση σε νέα ευρεία κανάλια αγορών, όπως με την μέχρι στιγμής υπογραφή συμφωνιών συνεργασίας με τις γνωστές αλυσίδες ΑΤΛΑΝΤΙΚ και ΜΑΚΡΟ CASH & CARRY, και αφετέρου από τη διεύρυνση της γκάμας προϊόντων της εταιρείας με την προσθήκη του νέου ΒΙΚΟΣ - Ζαγοροχώρια σε συσκευασία 10λιτρης φιάλης PET μη επιστρεφόμενης. Το μέγεθος του κόστους αυτής της επένδυσης που μόλις ολοκληρώθηκε, ανέρχεται στα 4,5 εκ. Ευρώ

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη νέα επένδυση που περιλαμβάνει την επέκταση των βιομηχανικών χώρων στα 2 εργοστάσια εμφιαλώσεως κατά 8.500 τ.μ., καθώς και την εγκατάσταση μιας νέας πλήρους γραμμής εμφιαλώσεως φυσικού μεταλλικού νερού παραγωγικής δυναμικότητας 36.000 φιαλών / ώρα. Η νέα αυτή επένδυση υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές Μαΐου 2008 και είναι ύψους 10 εκ. ευρώ.

Με την ολοκλήρωση της νέας επένδυσης η εταιρεία θα διαθέτει συνολικά 8 γραμμές εμφιάλωσης συνολικής παραγωγικής δυναμικότητας 250.000 λίτρων / ώρα.

Η χρονιά που πέρασε έκλεισε για τον Βίκο με μερίδιο αγοράς σε λίτρα 20 % σύμφωνα με τα στοιχεία NIELSEN για το 12μηνο Φεβρουαρίου 2007 έως Ιανουαρίου 2008. Τα στοιχεία αφορούν τη ζεστή αγορά της Ηπειρωτικής Ελλάδας και Κρήτης (εξαιρούνται τα νησιά) που περιλαμβάνει Καταστήματα Τροφίμων, δηλαδή Υπεραγορές (καταστήματα τροφίμων από 2.500 τμ και πάνω), Μεγάλα Σούπερ Μάρκετ (από 1.000 τμ εως 2.500 τμ), Μικρά Σούπερ Μάρκετ (από 400 τμ εως 1000 τμ), Σουπερέτες (από 100 εως 400 τμ), Παραδοσιακά Καταστήματα (κάτω από 100 τμ), το Lidl και επιπλέον Γαλακτοπωλεία και Φούρνους.

Νέα Προϊόντα

Η Βίκος Α.Ε. διατηρώντας την ηγετική της θέση, προχωρεί στο λανσάρισμα του νέου, πρωτοποριακού προϊόντος της« ΒΙΚΟΣ - Ζαγοροχώρια» σε συσκευασία 10λιτρης φιάλης PET μη επιστρεφόμενης που εξασφαλίζει την απόλυτη υγιεινή του προϊόντος.

Το νέο προϊόν , προορίζεται να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς επαγγελματικής στέγης και οικιακής κατανάλωσης (HOME AND OFFICE DELIVERY – H.O.D. MARKET). Ταυτόχρονα συμβάλλει στην καλύτερη οικονομία τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον οικιακό χώρο. Σέβεται την υγεία του καταναλωτή γι'Α αυτό και διατίθεται σε φιάλες μίας χρήσεως. Είναι εύκολο κατά τη μεταφορά του και την τοποθέτηση καθώς διαθέτει πρακτική και εύχρηστη συσκευασία η οποία μπορεί να τοποθετηθεί στους ειδικούς ψύκτες.

Η Βίκος Α.Ε. ανανεώνει τη συσκευασία του γνωστού προιόντος της« ΒΙΚΟΣ - Ζαγοροχώρια»,6pack (5+1) 1,5 l. Η νέα συσκευασία θα διατίθεται από αρχές Μαρτίου σε όλα τα σημεία πώλησης της ζεστής και κρύας αγοράς, προωθώντας το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας ενημέρωσης της εταιρίας για τα οφέλη και την αξία του Φ. Μεταλλικού Νερού «Βίκος – Ζαγοροχώρια», «ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙΣ - ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ»

Η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ Α.Ε. είναι μια ελληνική εταιρεία ιδιοκτησίας της οικογένειας Σεπετά που ξεκίνησε την παραγωγική της δραστηριότητα το 1992 με την εμφιάλωση του φυσικού μεταλλικού νερού ΒΙΚΟΣ από την ομώνυμη πηγή. Η εταιρεία έχει αναπτύξει και εφαρμόζει Συστήματα Διασφάλισης και Διαχείρισης Ποιότητας, πιστοποιημένα όλα από τον διεθνή φορέα Lloyd's Register. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει πιστοποιηθεί από τον Φεβρουάριο 2000 κατά ISO 9001/2000 & HACCP για την διασφάλιση της ποιότητας και από τον Μάρτιο 2003 κατά ISO 14001/2000 για την περιβαλλοντική διαχείριση.