Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πίσω στα Δελτία Τύπου

Η Βίκος Α.Ε. στηρίζει στο Παγκόσμιο Συμπόσιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς για Νέους 2022

Δελτία Τύπου
Απρίλιος 2022
Η Βίκος Α.Ε. στηρίζει στο Παγκόσμιο Συμπόσιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς για Νέους 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

06/04/2022

 

 

Η Βίκος Α.Ε. στηρίζει στο Παγκόσμιο Συμπόσιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς για Νέους 2022

 

H εταιρεία Βίκος δηλώνει σταθερά το «παρών» στηρίζοντας δράσεις που συμβάλουν στον πολιτισμό και την καλλιέργεια του πνεύματος. Σε αυτό το πλαίσιο, στηρίζει το 3ο Παγκόσμιο Συμπόσιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς για Νέουςτο οποίο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία από τις 7 έως τις 10 Απριλίου 2022.  

Το συμπόσιο, το οποίο διοργανώνεται από τον Ελληνικό Πολιτιστικό & Εκπαιδευτικό Όμιλο για την UNESCO στοχεύει να φέρει κοντά μαθητές και δασκάλους από όλο τον κόσμο προκειμένου να αυξήσει την πολιτιστική συνείδηση, να αναπτύξει τον αμοιβαίο σεβασμό και να συμβάλει στη δημιουργία μίας νέας γενιάς πολιτών του κόσμου που αισθάνονται ενωμένοι παρά τη διαφορετικότητα τους, και είναι πρόθυμοι να διαμορφώσουν ένα βιώσιμο μέλλον για όλους. Το Συμπόσιο 2022 εστιάζει στην «Ενημέρωση μέσω της εκπαίδευσης» (“Awareness through Education”) και προσκαλεί μαθητές και εκπαιδευτικούς να ασχοληθούν με το θέμα συμμετέχοντας σε διάφορες δραστηριότητες.

Στο Παγκόσμιο Συμπόσιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς για Νέους  θα συμμετέχουν αποστολές 220 μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων από 11 χώρες (Ανδόρρα, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιταλία, Κροατία, Κύπρο, Σλοβενία). Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την 6η Απριλίου 2022 στο θέατρο του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννη

 

Για την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε.

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε. είναι μία οικογενειακή επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε το 1990 και αποτελεί μία από τις πλέον γνωστές και καταξιωμένες εταιρείες στο χώρο των εμφιαλωμένων νερών. Πρόκειται για μία ελληνική εταιρεία, που ξεκίνησε την παραγωγική της δραστηριότητα με την εμφιάλωση, από την ομώνυμη πηγή, του Φυσικού Μεταλλικού Νερού «Βίκος», το οποίο διαθέτει από το 1992 στην Ελληνική αλλά και ξένη αγορά.

 

Η εταιρεία λειτουργεί τέσσερα υπερσύγχρονα εργοστάσια με καθετοποιημένη παραγωγή. Τρία εργοστάσια εμφιαλώνουν νερό και αναψυκτικά, ενώ το τέταρτο  εργοστάσιο, η PETCOM Plastics, παράγει πλαστικά προπλάσματα (preforms) και πώματα για τη συσκευασία νερού, αναψυκτικών και γάλακτος.

 

Στις εγκαταστάσεις της, που καλύπτουν 79.000m2, σε συνολική έκταση 260 στρεμμάτων, η εταιρεία αξιοποιεί 7 πηγές νερού και λειτουργεί 30 γραμμές παραγωγής. Επιπλέον, το 2014, μετά από δύο χρόνια εντατικής έρευνας και ανάπτυξης, η εταιρεία εισήλθε στην αγορά των αναψυκτικών με την κυκλοφορία 8 διαφορετικών γεύσεων, δημιουργώντας μια εντελώς νέα κατηγορία προϊόντων, τα «Βίκος» Φυσικά Μεταλλικά Αναψυκτικά.

 

Το 2017 η εταιρεία εμπλούτισε την γκάμα των αναψυκτικών με 3 νέες γεύσεις, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και γλυκαντικό από το φυτό στέβια, Βίκος Cola στέβια, Βίκος Πορτοκαλάδα στέβια και Βίκος Λεμονάδα στέβια.

Το 2021 η εταιρεία λάνσαρε τη Βίκος Cola Zero Sugar! Η μόνη Cola Zero Sugar με Φυσικό Μεταλλικό Νερό και αποκλειστική συνταγή.

Τα αναψυκτικά «Βίκος» παραμένουν τα μόνα αναψυκτικά που παρασκευάζονται με φυσικό μεταλλικό νερό από την πηγή ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ, χρησιμοποιώντας χυμό από ελληνικά φρούτα.

Λήψη Αρχείου