Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πίσω στα Δελτία Τύπου

Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. «Περιφερειακή Δύναμη» του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»

Δελτία Τύπου
Σεπτέμβριος 2013
Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. «Περιφερειακή Δύναμη» του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. «Περιφερειακή Δύναμη» του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»

 

Το ΔΙΑΖΩΜΑ είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που έχει ως βασικό του στόχο τη συμβολή στην προστασία και την ανάδειξη των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης (θεάτρων, ωδείων, σταδίων, αμφιθεάτρων), καθώς και στη διάδοση των αξιών της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη και την προβολή της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας. Ανοιχτό σε όλους, το ΔΙΑΖΩΜΑ επιδιώκει να ανοίξει μια αγκαλιά για την προστασία των αρχαίων θεάτρων, αυτού του κορυφαίου επιτεύγματος της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής, εκεί ακριβώς όπου συντελέσθηκε η έκρηξη των δημοκρατικών θεσμών και άνθισε η πολιτιστική και πνευματική δημιουργία.

Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε., στα πλαίσια της στήριξης και ενεργούς συμμετοχής της σε δράσεις που προάγουν την τέχνη, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό και συμβάλλουν στην προσπάθεια ανάδειξης της πολιτιστικής και πνευματικής δημιουργίας, αποφασίζει σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία να συμμετάσχει στην κίνηση πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ» συνάπτοντας σχέση «Εταιρικού Μέλους» με το σωματείο. Ασπαζόμενη το όραμα του σωματείου και ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα να συμβάλλει στη διάδοση των αξιών της πολιτιστικής μας κληρονομίας και στην ανάπτυξη της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας, η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. γίνεται η πρώτη «Περιφερειακή Δύναμη» του σωματείου όντας το πρώτο Εταιρικό Μέλος από την Περιφέρεια ενώ παράλληλα θα είναι κύριος χορηγός της ΣΤ΄ Γενικής Συνέλευσης του σωματείου, που φιλοξενείται στην Ήπειρο 19-22 Σεπτεμβρίου 2013. Η ΣΤ΄ Γενική Συνέλευση του σωματείου τελώντας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της ΙΒ΄ και ΛΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, αποτέλεσε την αφετηρία για την οργάνωση της πρώτης επώνυμης πολιτιστικής διαδρομής της χώρας, που έχει ως επίκεντρο το δίκτυο των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου. Η γενική συνέλευση θα συνδυασθεί με έναν «περίπατο» στα αρχαία θέατρα, που θα διανθίζεται, υπό το φώς της Πανσελήνου, από τρεις σημαντικές συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με το μουσικό της σύνολο ξύλινων πνευστών ΑΙΟΛΟΣ.

Οι συναυλίες, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, θα δοθούν στο Αρχαίο στάδιο Νικόπολης την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 20:30, στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 20:30 και στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης το βράδυ του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου 2013 στις 20:30.

Λήψη Αρχείου