Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πίσω στα Δελτία Τύπου

25η Αμφικτιονία 2012

Δελτία Τύπου
Σεπτέμβριος 2012
25η Αμφικτιονία 2012

O Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος «ΕΛΠΙΣ» Φαναρίου Δήμου Πάργας αποδέχτηκε την πρόταση της Π.Ο.Σ.Ε.Α. να διοργανώσει την 25η Αμφικτιονία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος στην περιοχή του Δήμου Πάργας στο Καναλλάκι που είναι και η έδρα του Δήμου τους στις 28,29 & 30 Σεπτεμβρίου 2012.

Η Αμφικτιονία είναι το Πανελλήνιο συνέδριο των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη της Ελλάδος. Εκεί οι εκπρόσωποι των Συλλόγων απ' όλη την Ελλάδα ανταλλάσσουν σκέψεις, γνώμες και εμπειρίες. Επιστήμονες και ειδικοί κάνουν σχετικές εισηγήσεις με σκοπό την καλύτερη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας και την προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών, ώστε η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προδφερόμενο αίμα.

Η 25η Αμφικτιονία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Κάρολου Παπούλια.Συνδιοργανωτές της 25ης Αμφικτιονίας είναι το Υπουργείο Υγείας, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Πάργας, η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας και η Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Το θέμα της 25ης Αμφικτιονίας είναι: «Εθελοντική Αιμοδοσία, Ενημέρωση και Παιδεία» και έχει ως στόχο την ενεργοποίηση όλων των φορέων της εκπαίδευσης και την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που μας παρέχει αυτή, για να πετύχουμε τη συστηματική προσέγγιση, ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εξοικείωση των μαθητών όλων των βαθμίδων με την έννοια της εθελοντικής αιμοδοσίας


Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος «ΕΛΠΙΣ» Φαναρίου Δήμου Πάργας στη διεύθυνση: www.seaelpis.gr