Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πίσω στα Δελτία Τύπου

14η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Δελτία Τύπου
Ιούνιος 2013
Press release

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

14η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

 

      Η 14η Ιουνίου έχει καθοριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο.

      Οι εορταστικές εκδηλώσεις της ημέρας αυτής, έχουν σαν μοναδικό στόχο, να απευθύνουν ευχαριστίες σε όλους εκείνους τους ξεχωριστούς ανθρώπους, οι οποίοι ως τακτικοί Εθελοντές Αιμοδότες αποτελούν τη βάση της παροχής ασφαλούς αίματος στη Χώρα μας και προσφέρουν αυτό το πολύτιμο δώρο ζωής στους συνανθρώπους μας, χωρίς καμία ανταμοιβή.

       Η ημέρα αυτή αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την ενθάρρυνση περισσότερων ανθρώπων και ειδικά νέων, να γίνουν τακτικοί Αιμοδότες, με σκοπό την προώθηση της εθελοντικής και μη αμειβόμενης αιμοδοσίας.

       Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, η Αιμοδοσία του Γ.Ν.Ιωαννίνων «Γ.Χατζηκώστα» θα πραγματοποιήσει ανοικτή αιμοληψία με την   Κινητή  Μονάδα Αιμοδοσίας η οποία  θα βρίσκεται στην Κεντρική πλατεία της πόλεως (έναντι παλαιάς Νομαρχίας) στις 14 Ιουνίου 2013 από 9.00π.μ. έως 2.00μ.μ. Η εκδήλωση θα γίνει με την υποστήριξη της εταιρείας Βίκος. 

        Στόχος μας  είναι η πόλη μας να γίνει αυτάρκης σε αίμα και παράγωγα αίματος από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. Γι αυτό, παράλληλα  με τους ενεργείς συλλόγους Εθελοντών  Αιμοδοτών και τους μεμονωμένους Αιμοδότες της περιοχής μας, ελπίζουμε η λειτουργία της Κινητής Μονάδας να καθιερωθεί στην πόλη μας σαν ένας νέος πόλος ενημέρωσης και προσέλκυσης  Εθελοντών Αιμοδοτών. 

 Ιωάννινα 11/6/2013