Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πίσω στα Άρθρα

Τρέχουμε για τον αυτισμό

Τρέχουμε για τον αυτισμό

Όλοι μαζί γίναμε δρομείς, ενημερώσαμε, ευαισθητοποιήσαμε!

Τρέχουμε για τον αυτισμό

Πρωταγωνιστές τα παιδιά με αυτισμό, έτρεξαν στον αγώνα 1 χλμ.

Αφιερωμένος στον αυτισμό, ο 6ος Αγώνας Δρόμου Πόλης Παπάγου-Χολαργού 2022, μία ημέρα μετά την παγκόσμια ημέρα αυτισμού που γιορτάζεται παγκοσμίως κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου.

Η ευαισθητοποίηση όλων μας για τις ανάγκες των ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, καθώς και τη συμβολή στην αποδοχή και ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία ήταν ο απώτερος στόχος του αγώνα, στον οποίο συμμετείχε πλήθος κόσμου.

Οι δρομείς κάθε ηλικίας έτρεξαν πέντε και δέκα χιλιόμετρα με διάθεση και χαμόγελο σε έναν συμβολικό αγώνα με αφετηρία τη σωστή ενημέρωση και τερματισμό τα χαμόγελα μικρών και μεγάλων, που ενώθηκαν για αυτόν τον εξαιρετικά σημαντικό σκοπό.

Μία μικρότερη διαδρομή, του ενός χιλιομέτρου περπάτησαν και έτρεξαν παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, στέλνοντας το δικό τους δυνατό μήνυμα παρουσίας, συμμετοχής και θέλησης για ένταξη χωρίς φόβο. Γιατί, όλα μπορούμε να τα επιτύχουμε αρκεί να υπάρχει η σωστή πληροφόρηση και αντιμετώπιση.

Στο πλαίσιο της δράσης μίλησαν εξειδικευμένοι επαγγελματίες σχετικά με το θέμα του αυτισμού και παράλληλα πραγματοποιήθηκαν κι άλλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Όλα τα έσοδα της διοργάνωσης διατέθηκαν για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των τμημάτων μπάσκετ «Champs» του ΚΟ Χολαργού, με παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Στην προσπάθεια αυτή, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για όλους και κινητήριος δύναμη για πολλές ακόμα διοργανώσεις, σταθήκαμε αρωγοί, υπερασπιζόμενοι όπως πάντα τις αξίες της προσφοράς, της αποδοχής και της συμπερίληψης.