Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πίσω στα Άρθρα

«Τρέχουμε» για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

ΠΑΓΚ. ΗΜ. ΑΥΤΙΣΜΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό στις 2 Απριλίου αποτελεί πάντα μια «υπενθύμιση» για να τρέξουμε, να ενημερωθούμε & να ευαισθητοποιηθούμε. 

 

Τιμήσαμε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό με την ενεργή συμμετοχή μας σε δυο σημαντικά δρομικά events –  το 3ο Race for Autism (31/3) & το Run4Autism (7/4).

Συμμετέχουμε ως υπερήφανος χορηγός στις δυο αθλητικές διοργανώσεις που πραγματοποιούνται για έναν πολύ σημαντικό σκοπό: την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον αυτισμό, ενισχύοντας την προσπάθεια ομαλής ένταξής στην κοινωνία όλων των ατόμων που είναι στο φάσμα του αυτισμού.

Πιο συγκεκριμένα, το 3ο Race for Autism πραγματοποιήθηκε στο δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης από την μη κερδοσκοπική οργάνωση Race for Autism Gr, συγκεντρώνοντας πολλές συμμετοχές και πλήθος κόσμου που βρέθηκε εκεί να εμψυχώσει και να επιβραβεύσει με το πιο δυνατό χειροκρότημα. Η οργάνωση Race for Autism Gr δημιουργήθηκε για την πληροφόρηση και την ευαισθητοποίηση όλων για τις διαταραχές του φάσματος του αυτισμού, καθώς και για τις ανάγκες των ατόμων και των οικογενειών τους. Ο στόχος είναι πάντα η στήριξη των ατόμων με νευροδιαφορετικότητα, η ισότιμη συμμετοχή τους στα αθλητικά δρώμενα της χώρας αλλά και η κοινωνικοποίησή τους. Ένας σπουδαίος σκοπός που μας παρακινεί να «τρέξουμε» και να ενισχύσουμε το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Λίγες ημέρες μετά, ακολούθησε ο 8ος  Αγώνας Δρόμου πόλης Παπάγου – Χολαργού «Τρέχουμε για τον Αυτισμό», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου. Ένας αγώνας που στοχεύει στην στήριξη και την συμπαράσταση των παιδιών με αυτισμό, σε συνεργασία με τον Καλαθοσφαιρικό Όμιλο Χολαργού. Η 8η  διοργάνωση «Τρέχουμε για τον Αυτισμό» αγκαλιάστηκε και φέτος από αρκετούς δρομείς που συμμετείχαν στους δυο αγώνες, των 5 χλμ. & 10 χλμ. H πιο σημαντική διαδρομή του 1 χλμ. ολοκληρώθηκε από τους δρομείς που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και αποτέλεσε ένα παράδειγμα προς μίμηση για τη δύναμη, το πάθος και την προσήλωση.

 

Όλα τα έσοδα της διοργάνωσης διατέθηκαν για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των τμημάτων μπάσκετ «Champs» του ΚΟ Χολαργού, με παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

 

Στο κλείσιμο της διοργάνωσης, όλοι οι παρευρισκόμενοι άφησαν παραδοσιακά το στίγμα τους, ως ένδειξη συμπαράστασης, αποτυπώνοντας την παλάμη τους, σε ένα μεγάλο μουσαμά με τα χρώματα του αυτισμού. 

 

Aνανεώνουμε το ραντεβού μας για τον επόμενο Απρίλιο! Θα είμαστε εκεί!