Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πίσω στα Άρθρα

«Τρέχοντας» για τον αυτισμό

«Τρέχοντας» για τον αυτισμό

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό: Ενημερωνόμαστε, αγκαλιάζουμε, τρέχουμε μαζί!  

«Τρέχοντας» για τον αυτισμό

Με τη 2α Απριλίου να έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, τρέξαμε σε δύο από τους σημαντικότερους φετινούς αγώνες, μεταδίδοντας το μήνυμα για τη σημασία της ενημέρωσης του κόσμου και της ομαλής ένταξης των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.

Συγκεκριμένα, με μεγάλο ενθουσιασμό συμμετείχαμε ως χορηγός στον 7ο Αγώνα Δρόμου Πόλης Παπάγου – Χολαργού «Τρέχουμε για τον αυτισμό» και στο 2ο Race for Autism που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ενυδατώνοντας όλους τους αθλητές αλλά και όσους βρέθηκαν εκεί για να υποστηρίξουν τους δρομείς.

Μικροί και μεγάλοι με συγκινητική συμμετοχή και ενθουσιώδη διάθεση, συμμετείχαν στους δύο αγώνες δρόμου του 7ου Αγώνα Δρόμου Πόλης Παπάγου – Χολαργού «Τρέχουμε για τον αυτισμό», αποστάσεων 5 και 10 χλμ. Την ίδια στιγμή μικροί δρομείς που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, καταχειροκροτήθηκαν κατά τη συμμετοχή τους στη μικρότερη διαδρομή 1χλμ run/walk, δίνοντας ένα μήνυμα συμπερίληψης και δύναμης, εμπνέοντας όλους όσους παρευρέθηκαν και θαύμασαν την προσπάθειά  τους.

Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με όλους τους παρευρισκόμενους να αφήνουν το στίγμα τους, σε μία ένδειξη συμπαράστασης, με τις παλάμες τους να σχηματίζουν το πιο συγκινητικό μωσαϊκό, σε έναν μεγάλο μουσαμά με τα χρώματα του αυτισμού.

Όλα τα έσοδα της μοναδικής αυτής ημέρας, διατέθηκαν για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των τμημάτων μπάσκετ «Champs» του ΚΟ Χολαργού, στην οποία συμμετέχουν δωρεάν παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και το οποίο μετά από δύο χρόνια λειτουργίας πλέον αριθμεί 4 τμήματα.

Race for Autism: Την ίδια στιγμή, βρεθήκαμε στο πλευρό της ΑΜΚΕ RaceforAutismGr, η οποία για δεύτερη συνεχή χρονιά συνδιοργάνωσε με τον Δήμου Βάρης - Βούλας -  Βουλιαγμένης τον αγώνα Race for Autism. Σε έναν συμβολικό αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων στη Βουλιαγμένη, προωθήσαμε όλοι μαζί την ευαισθητοποίηση και αποδοχή του αυτισμού, θαυμάζοντας την εντυπωσιακή συμμετοχή και στήριξη του κόσμου.

Βρισκόμαστε δίπλα σε όλους τους μικρούς και μεγάλους καθημερινούς ήρωες που στοχεύουν στο βάθρο του νικητή με πείσμα, και στηρίζουμε τις προσπάθειες της κοινωνίας, προωθώντας τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι.