Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πίσω στα Άρθρα

Τα παιδιά για το περιβάλλον!

Τα παιδιά για το περιβάλλον!

Καλοκαίρι αθλητισμού, με δραστηριότητες και περιβαλλοντικές δράσεις ευαισθητοποίησης στο 13o Sports Camp

Τα παιδιά για το περιβάλλον!

Σχεδόν 400 παιδιά, από 5 έως 17 ετών, συμμετέχουν από τις 20 Ιουνίου έως τις 29 Ιουλίου στο 13ο καλοκαιρινό αθλητικό camp στις εγκαταστάσεις του 52ου Γυμνασίου και 52ου Λυκείου Αθηνών στον Κολωνό.  

Το Camp φέτος παίρνει «πράσινο» χαρακτήρα μιας και, φέτος, μαζί με τον Αθλητικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο «ΙΑΣΩΝ Κολωνού» - που έχει εμπειρία 12 ετών στη διοργάνωση καλοκαιρινών προγραμμάτων - συνδιοργανώνεται με τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων.

Εκτός από τη δυνατότητα στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με αθλήματα όπως το μπάσκετ, το βόλεϊ, το ποδόσφαιρο και το πινγκ πονγκ και να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά με κινηματογραφικές ταινίες, ψυχαγωγικά παιχνίδια και μουσικοκινητική αγωγή, πολύτιμο ρόλο, φέτος, στην καθημερινότητα των παιδιών έχουν οι δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, κατά τη διάρκεια και των τριών περιόδων του camp.

Έμφαση δίνεται στην ανακύκλωση, όπου η νέα γενιά μαθαίνει βιωματικά τη σημασία της κυκλικής οικονομίας για το περιβάλλον, αλλά και τον σωστό τρόπο ανακύκλωσης.

Ως ενεργοί υποστηρικτές κάθε πρωτοβουλίας που φροντίζει το κοινό μας «σπίτι», με χαρά είμαστε εκεί για τα τα παιδιά και συμπράττουμε με το όραμα μιας νέας γενιάς που κινητοποιείται, φροντίζει σώμα και νου, διψάει για αλλαγή, αναλαμβάνει ευθύνη και δράση και κατευθύνει τα πράγματα προς το καλό του πλανήτη και της κοινωνίας. Με το καλό ευχόμαστε και στα επόμενα!