Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πίσω στα Άρθρα

Στη Δωδώνη της τέχνης!

Πολιτισμός
Αύγουστος 2022
Στη Δωδώνη της τέχνης!

Το διάστημα 27/7-12/8 πραγματοποιήθηκαν στο Φεστιβάλ δέκα διεθνείς και εγχώριες εκδηλώσεις

Η στήριξή μας στο Φεστιβάλ Δωδώνης είναι κομβικής σημασίας για όλους τους ανθρώπους της εταιρείας Βίκος. Είναι ο δικός μας τρόπος να συμβάλλουμε, στον τόπο μας, στην καλλιέργεια του πνεύματος και του εθελοντισμού, που αποτελούν τόσο οικουμενικές αξίες όσο και επείγουσες προτεραιότητες για μας. Για τρίτη φορά, λοιπόν, σταθήκαμε αρωγοί στο Φεστιβάλ Δωδώνης που πραγματοποιήθηκε από τις 27 Ιουλίου έως και τις 12 Αυγούστου, με δέκα διεθνείς και εγχώριες εκδηλώσεις.

Το Φεστιβάλ Δωδώνης συνεργάζεται διαχρονικά με καλλιτεχνικούς φορείς και πληθώρα αναγνωρισμένων καλλιτεχνών. Φέτος, το Φεστιβάλ υποδέχτηκε μία από τις σπουδαιότερες συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων της Βοστώνης. Η συναυλία αποτέλεσε μία μεγάλη γιορτή, καθώς συνέπεσε με την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του κάτω κοίλου του αρχαίου θεάτρου, η οποία συνετέλεσε στο να αυξηθεί η χωρητικότητα του κοινού στα 1.900 άτομα.

Το Φεστιβάλ Δωδώνης προσανατολίστηκε σε νέες συμπράξεις με σπουδαίους εκπροσώπους της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, όπως είναι ο Γιάννης Χαρούλης, ο Αιμίλιος Χειλάκης και οι Encardia και ενίσχυσε τον επετειακό χαρακτήρα των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Επίσης, εστίασε και στην προσέλκυση του νεανικού κοινού, εντάσσοντας, για πρώτη φορά, μία πρωτότυπη καλλιτεχνική δράση, που επαναπροσδιορίζει τη σχέση των θεατών με τον αρχαιολογικό χώρο, με τίτλο ΠΙΚ ΝΙΚ Urban Festival Dodoni.

Αποτελώντας, ως εταιρεία, αναπόσπαστο κομμάτι της ανάπτυξης της Ηπείρου τις τελευταίες δεκαετίες, είναι συνειδητή απόφαση και καθημερινή επιλογή μας, να στηρίζουμε με συνέπεια και αφοσίωση, πρωτοβουλίες, που αναδεικνύουν ολιστικά τη δυναμική του τόπου μας, ειδικά όταν η κατεύθυνση των πολιτισμικών δραστηριοτήτων είναι η καινοτομία και η εξέλιξη.