Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πίσω στα Άρθρα

Santorini Experience 2022: Ενεργό ξανά το «Ηφαίστειο» του αθλητισμού

Δύναμη Προσφοράς
Σεπτέμβριος 2022
Santorini Experience 2022: Ενεργό ξανά το «Ηφαίστειο» του αθλητισμού

Παγκόσμια ονόματα έδωσαν το παρών στους αγώνες κολύμβησης και ημιμαραθωνίου

Santorini Experience 2022: Ενεργό ξανά το «Ηφαίστειο» του αθλητισμού

Με φόντο τις μαγευτικές περιοχές της Οίας, του Ημεροβιγλίου, των Φηρών και του Ηφαιστείου, στη Σαντορίνη, έτρεξαν και κολύμπησαν ερασιτέχνες και επαγγελματίες κολυμβητές και δρομείς από όλο τον κόσμο στο ανανεωμένο Santorini Experience 2022, που αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας και του τμήματος Αθλητικού Τουρισμού της ActiveMedia Group.

Η κορυφαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού περιελάμβανε την καθιερωμένη και ασύγκριτη διαδρομή κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης «L & E Nomikos», 1,5 μιλίου (2,4 χλμ.), που διεξάγεται από το Ηφαίστειο έως το παλιό λιμάνι των Φηρών, τον ημιμαραθώνιο τρεξίματος «Δαιδαλική Κόρη της Θήρας», που έγινε για πρώτη φορά στο νησί και τον αγώνα 5 χλμ. «Αριστείδης Αλαφούζος».

Ο ημιμαραθώνιος 21.1χλμ. «Δαιδαλική Κόρη της Θήρας», που περνάει από τις μαγευτικές περιοχές της Οίας, του Ημεροβιγλίου και των Φηρών, παίρνει το όνομά του από τη μαρμάρινη Δαιδαλική Κόρη της Θήρας, ένα μοναδικό αρχαιολογικό εύρημα υπερφυσικού μεγέθους (ύψους 2,30 μέτρων και βάρους περίπου 750 κιλών), που χρονολογείται στα 640 π.Χ. και το οποίο βρέθηκε διατηρημένο σε εξαιρετική κατάσταση στη θέση Σελλάδα της Αρχαίας Θήρας, στις 24 Νοεμβρίου 2000, από τον αείμνηστο αρχαιολόγο Χαράλαμπο Σιγάλα.

Κορυφαία ονόματα του διεθνούς αθλητισμού ήταν εκεί και με τη συμμετοχή τους πρόβαλαν σε κάθε άκρη του πλανήτη τον πολιτισμό και την ομορφιά της Σαντορίνης:

Ο Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής Ευρώπης στα 400μ. με εμπόδια Περικλής Ιακωβάκης και ο Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Καρνάζης. Αντίστοιχα, στον αγώνα ανοιχτής θαλάσσης συμμετείχαν η χρυσή και αργυρή Ολλανδή Ολυμπιονίκης, παγκόσμια πρωταθλήτρια και 8 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης Sharon van Rouwendaal, η δύο φορές αργυρή Βρετανίδα Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης Jazz Carlin και η παγκόσμια πρωταθλήτρια κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης και εκπρόσωπος των αθλητών στο ΔΣ της ΚΟΕ, Κέλλυ Αραούζου.

Εμείς, με μεγάλη χαρά ήμασταν ξανά, δυναμικοί υποστηρικτές, στο πλευρό της διοργάνωσης. Είδαμε την ευγενή άμιλλα να εκφράζεται με τον πιο αυθεντικό τρόπο, σε ένα μέρος που εμπνέει συμμετέχοντες, εθελοντές και θεατές να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, να βουτήξουν στο ιστορικό παρελθόν και να ατενίσουν από την κορυφή της Σαντορίνης ένα φωτεινό μέλλον.