Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πίσω στα Άρθρα

Ψηλά, με τα κορίτσια του Αθηναϊκού!

Δύναμη Προσφοράς
Νοέμβριος 2021
Ψηλά, με τα κορίτσια του Αθηναϊκού!

Κάτω από την μπασκέτα με τη νέα γενιά μίας ιστορικής ομάδας!

Ψηλά, με τα κορίτσια του Αθηναϊκού!

Το ξέρατε ότι η γυναικεία ομάδα του Αθηναϊκού έχει καταγράψει παγκόσμιο ρεκόρ γκίνες για τις περισσότερες σερί νίκες το 2012;

Ο Βύρωνας είναι το σπίτι του αθλητικού σωματείου του Αθηναϊκού που ιδρύθηκε το 1975. Από το 2010 και μετά, ο Αθηναϊκός αποτελεί μία από τις κορυφαίες γυναικείες ομάδες σε πανελλαδικό επίπεδο. Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική γυναικεία ομάδα στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα που κατέκτησε Triple Crown (Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα).

Έως και τώρα, η γυναικεία ομάδα καλαθοσφαίρισης του Αθηναϊκού θεωρείται η πιο επιτυχημένη ομάδα της Ελλάδος, η πρώτη και μοναδική ελληνική γυναικεία ομάδα που έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής ευρωπαϊκό τίτλο! Μετά την επιτυχία του 2010, ο Αθηναϊκός μπαίνει στο αρχείο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, με τη γυναικεία ομάδα  να καταγράφει το μεγαλύτερο σερί νικών στην ιστορία, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ.

Με αυτή την ιστορία πίσω τους και ένα λαμπρό μέλλον μπροστά τους αγωνίζονται σήμερα τα κορίτσια στις ομάδες νεανίδων, κορασίδων και γυναικών του Αθηναϊκού. Περήφανες για την κληρονομιά που τους άφησαν οι μεγάλες αθλήτριες του 2010, κρατάνε όλα τα μαθήματα, την επιμονή και το πάθος και σαν γροθιά ενωμένες βάζουν το δικό τους στίγμα στην ομάδα της νεότερης γενιάς, που αγωνίζεται για να διαγράψει τη δική της πορεία στο παρκέ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στο Σύλλογο του Αθηναϊκού εμείς είδαμε μία ομάδα – οικογένεια. Μία ομάδα που όλοι μαζί προσπαθούν να φέρουν τον αθλητισμό στην καθημερινότητα των παιδιών, να χτίσουν υγιείς χαρακτήρες και προσωπικότητες με αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό. Η προσπάθεια των κοριτσιών από τις νεανίδες, τις κορασίδες αλλά και τη γυναικεία ομάδα που αγωνίζεται στην Α2 είναι αξιέπαινη και εμείς είμαστε εκεί, δίπλα τους σε κάθε βήμα, για να τις υποστηρίζουμε έμπρακτα και να τις χειροκροτούμε με όλη μας τη δύναμη!