Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πίσω στα Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Γης: Μία «ανάσα» σε βόρεια Εύβοια & Μάνη

Περιβάλλον
Απρίλιος 2024
we4all Παγκόσμια Ημέρα Γης 2024, Βόρεια Εύβοια

Τιμάμε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Γης με δεντροφύτευση 2.000 καρποφόρων στην βόρεια Εύβοια & στην Μάνη.

Παγκόσμια Ημέρα Γης αποτελεί μία ημέρα αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος και για εμάς είναι μία ευκαιρία να εμπνευστούμε, να δράσουμε και να αφήσουμε το θετικό μας αποτύπωμα στον πλανήτη, με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες γενιές. Ένας τρόπος να επιστρέψουμε στη φύση, όλα όσα απλόχερα μας προσφέρει.

Σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό We4all πραγματοποιήσαμε δυο δεντροφυτεύσεις, στην κοινότητα της Αγίας Άννας στη βόρεια Εύβοια και στην Μάνη – δυο περιοχές που έχουν πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές, επιβαρύνοντας τόσο το πράσινο στοιχείο όσο και την βιοποριστική δραστηριότητα των κατοίκων. Έτσι, δώσαμε μία «ανάσα» και βάλαμε το λιθαράκι μας στην αναδιαμόρφωση των περιοχών, με στόχο την μελλοντική συνολική αποκατάστασή τους.

Το φυσικό μεταλλικό Νερό Βίκος x We4all 

Η συνεργασία μας με τη We4all, εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα για την προστασία του περιβάλλοντος που εμπίπτει στο συνολικό πρόγραμμα με τίτλο «Ο Β-οίκος της ζωής μας», δείχνοντας έτσι και έμπρακτα την υποστήριξή μας για την προστασία του περιβάλλοντος. Η συμπόρευση, η συνεργασία των οργανισμών και η συμμετοχή όλων μας αποτελούν αξίες που υποβοηθούν αυτό το πολύ σημαντικό έργο – κάθε κίνηση που «αγκαλιάζει» το περιβάλλον είναι καθοριστικής σημασίας και αποτελεί μια πράξη ελπίδας.

Οι δράσεις βιωσιμότητας στοχεύουν στη δημιουργία ενός πράσινου οίκου, ως μία έκφραση ευγνωμοσύνης για τον πλανήτη και όσα αγαθά μας προσφέρει και απολαμβάνουμε, καθώς και με την επιθυμία να διαφυλάξουμε αυτά τα αγαθά για τις επόμενες γενιές, με μικρές πράξεις που όμως αφήνουν τεράστιο αντίκτυπο.

Ανανεώνουμε το «πράσινο» ραντεβού μας!