Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πίσω στα Άρθρα

O πολιτισμός στο DNA μας

Πολιτισμός
Μάιος 2021
O πολιτισμός στο DNA μας

Δέσμευσή μας η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς & η ανάδειξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Στις δράσεις και πρωτοβουλίες «Ο Β-οίκος της ζωής μας» δεν θα μπορούσε να λείπει και το κομβικό κομμάτι ενασχόλησης, προσφοράς και πηγαίου ενδιαφέροντος της εταιρείας μας για τον πολιτισμό.

Το νερό από τη φύση του είναι ένα κατ’εξοχήν σύμβολο πολιτισμού, αειφορίας και αναγέννησης. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ορίζοντάς μας για τη βιωσιμότητα συμπεριλαμβάνει όχι μόνο την περιβαλλοντική, την κοινωνική αλλά και την πολιτισμική διάσταση.

Από το 2013, συμμετέχουμε, ως το 1ο περιφερειακό εταιρικό μέλος, στο σωματείο «Διάζωμα», το οποίο συμβάλλει στη διάδοση των αξιών της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και στην ανάπτυξη της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας, με στόχο την αποκατάσταση και προστασία των αρχαίων θεάτρων και την επικοινωνιακή εξωστρέφεια των κορυφαίων επιτευγμάτων της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής. Αφετηρία αυτής της πολύ σημαντικής συνεργασίας αποτελεί η «Πολιτιστική Διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου» και η «μύηση» των πολιτών, της επιχειρηματικής και εκπαιδευτικής κοινότητας στη νοοτροπία των ολιστικών προγραμμάτων πολιτιστικού τουρισμού.

Σταθερή δέσμευσή μας για πολλά χρόνια είναι επίσης η στήριξη και στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων, στο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που διοργανώνεται στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και τον Δήμο Ιωαννίνων.

Το νερό από τη φύση του είναι ένα κατ’ εξοχήν σύμβολο πολιτισμού, αειφορίας και αναγέννησης.

Επίσης, προωθούμε τη δράση του σωματείου «Υιοθετήστε ένα αρχαίο θέατρο» και στηρίζουμε την πρωτοβουλία #myKassopi μέσω του προγράμματος Crowdfunding και της πλατφόρμας Act4Greece, της Εθνικής Τράπεζας, προκειμένου το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης να πάρει ξανά ζωή.

Η πολιτιστική ανύψωση της κοινωνίας και η καλλιέργεια του πνεύματος και του εθελοντισμού αποτελούν τόσο οικουμενικές αξίες όσο και επείγουσες προτεραιότητες για μας. Σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος συμβολίζουν μαζί τη δημιουργική και αρμονική συνύπαρξή μας με σεβασμό και διάθεση για προσφορά.

 

O πολιτισμός στο DNA μας