Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πίσω στα Άρθρα

Μαραθώνιος «μνήμης» στο Ναύπλιο!

Μαραθώνιος «μνήμης» στο Ναύπλιο!
Μαραθώνιος «μνήμης» στο Ναύπλιο!

Στην έναρξη του 8ουNafplio Marathon”, 57 λευκά μπαλόνια απελευθερώθηκαν στον αναπλιώτικο ουρανό.

Φέτος, οι δρομείς του μαραθωνίου του Ναυπλίου έτρεξαν για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ως μία συμβολική στήριξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στις οικογένειές τους. 3.000 άτομα συμμετείχαν, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε μία από τις μεγαλύτερες και μαζικότερες διοργανώσεις στη χώρα μας.

Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου είναι μία πρωτοποριακή διοργάνωση, ένα πολύπλευρο κοινωνικό γεγονός, με πλήθος δράσεων και προγραμμάτων. Με παράλληλες εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, μουσικές και άλλες δράσεις, προάγει, διαχρονικά, τον αθλητισμό, την παιδεία, την υγεία και τον πολιτισμό. 

Η διοργάνωση υποστηρίζει τόσο το Γηροκομείο Ναυπλίου – Οίκος Ευγηρίας Μαρία Ράδου, όσο και τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας». Πρωταρχικός στόχος του συλλόγου  είναι η λειτουργία Τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών, για να καλύψει τις ανάγκες ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Αγωνιστικά, πρόκειται για έναν καθιερωμένο και ιδιαίτερα δημοφιλή θεσμό, με μεγάλη προσέλευση κόσμου. Μία ξεχωριστή δρομική εμπειρία, με διαδρομές Μαραθωνίου, Ημιμαραθωνίου, δρόμου 5 χλμ. και 2,5 χλμ. για όλους.

Για πρώτη φορά, φέτος, συμμετείχαν, δωρεάν, με πάνω από 300 δρομείς, ομάδες ΑμεΑ, ΚΑΠΗ, αλλά και οι Δρομείς Ελπίδας και το ΚΕΘΕΑ. Επίσης, πλήθος μαθητών, από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση Αργολίδας, έδωσαν το παρών, στο πλαίσιο της προσφοράς του Δήμου Ναυπλιέων, για τη μύηση των μικρών μαθητών στον αθλητισμό και τη δια βίου άσκηση. 

Αγωνιστικά, οι δρομείς έβαλαν τον πήχη των επιδόσεων πολύ ψηλά, με τα αποτελέσματα να είναι θεαματικά και την εκδήλωση να κλείνει με νέο ρεκόρ στους άνδρες, από τον Γιάννη Δαμανάκη. Στον Μαραθώνιο γυναικών σημειώθηκαν η 3η και η 5η επίδοση στην ιστορία του αγώνα και συνολικά οι πέντε καλύτερες.

Οι έννοιες του αθλητισμού, του εθελοντισμού και του ευ αγωνίζεσθαι είχαν μία χροιά διαφορετική και έναν έντονο συμβολισμό στη φετινή διοργάνωση. Η κάθε προσπάθεια μικρού και μεγάλου δρομέα ήταν αφιερωμένη στις ψυχές που χάθηκαν στο μοιραίο δυστύχημα των Τεμπών.

Με μαραθώνια αφοσίωση και δέσμευση, όλοι στη Βίκος Α.Ε., βαδίζουμε δυναμικά, σε διοργανώσεις, που ενισχύουν την ενότητα όλων μας, σε κάθε συγκυρία, τη συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο και την ολιστική ευημερία της ανθρωπότητας.

Για μας, ο μαραθώνιος Ναυπλίου, φέτος, ήταν ένας φόρος τιμής, στο πολυτιμότερο αγαθό, την ίδια τη ζωή.