Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πίσω στα Άρθρα

Μαραθώνια στήριξη... στον ιστορικό κολυμβητικό αγώνα!

Μαραθώνια στήριξη... στον ιστορικό κολυμβητικό αγώνα!

Οι σύγχρονοι κολυμβητές κολυμπούν πάνω από τα ναυάγια της ιστορικής ναυμαχίας του Αρτεμισίου στις 2-4 Ιουλίου.

Ο πολιτισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός πυλώνας για μας και τη σειρά πρωτοβουλιών «Ο Β-οίκος της ζωής μας». Στο πλαίσιο της συνεχούς στήριξης δράσεων που προωθούν την ιστορική μας καλλιέργεια, είναι μεγάλη μας χαρά να είμαστε μέλος της επίσημης ομάδας χορηγών του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης.

Ο Σκυλλίας και η κόρη του, Ύδνα, αποτελούν τους πρώτους κολυμβητές υπεραποστάσεων, όπως καταγράφονται στα κείμενα της παγκόσμιας ιστορίας. Η ιστορία του Σκυλλία και της Ύδνας αναφέρει πως το 480 π.Χ., μετά από σειρά θαυμαστών επιτευγμάτων στις καταδύσεις, συνελήφθησαν από τον Περσικό στρατό, ο οποίος τους επιβίβασε σε πλοίο του στόλου του, καθώς ήθελε να τους χρησιμοποιήσει για «κυνήγι» ενάλιων θησαυρών σε ναυάγια της εποχής.

Στη συνέχεια όμως οι ιστορικοί κολυμβητές αντιλήφθηκαν ότι οι Πέρσες σκόπευαν να τους χρησιμοποιήσουν στην επικείμενη ναυμαχία του Αρτεμισίου, γεγονός που θα έφερνε τον Σκυλλία και την Ύδνα αντιμέτωπους με τους ομοεθνείς τους. Μαθαίνοντας λοιπόν τα νέα οι αρχαίοι ήρωες βούτηξαν στη θάλασσα, έκοψαν τα σκοινιά από τις άγκυρες των περσικών πλοίων και ξεκίνησαν το κολυμβητικό τους ταξίδι μέχρι το Αρτεμίσιο για να ενημερώσουν τον ελληνικό στόλο.

Προς τιμήν του Σκυλλία και της Ύδνας τo Authentic Marathon Swim! Προάγει τον τοπικό και εθνικό ιστορικό πλούτο.

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, η κολυμβητική διαδρομή του Σκυλλία και της Ύδνας ήταν 80 στάδια, δηλαδή 9 ναυτικά μίλια! Στον σύγχρονο αγώνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο, οι διαδρομές που ξεκινούν από την παραλία Πευκί στη Βόρεια Εύβοια είναι 1.5, 3 και 5χλμ., καθώς και 800μ. για παιδιά. Επίσης, διοργανώνεται διαδρομή 10χλμ. ανοικτής θαλάσσης. Οι κολυμβητές περνούν από τα στενά του Αρτεμισίου και κολυμπούν πάνω από τα ναυάγια της ιστορικής ναυμαχίας.