Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πίσω στα Άρθρα

Η νέα γενιά για τον πολιτισμό!

Πολιτισμός
Απρίλιος 2022
Η νέα γενιά για τον πολιτισμό!
Η νέα γενιά για τον πολιτισμό!

220 μαθητές και δάσκαλοι από όλο τον κόσμο ενώθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία

Με στόχο να αυξήσει την πολιτιστική συνείδηση, να αναπτύξει τον αμοιβαίο σεβασμό και να συμβάλει στη δημιουργία μίας νέας γενιάς πολιτών του κόσμου, διοργανώθηκε, με μεγάλη επιτυχία, το 3ο Παγκόσμιο Συμπόσιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς για Νέους.

Αποστολές 220 μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων από 11 χώρες (Ανδόρρα, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιταλία, Κροατία, Κύπρο, Σλοβενία) συναντήθηκαν και ενώθηκαν παρά τη διαφορετικότητά τους, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην Αρχαία Ολυμπία, από τις 7 έως τις 10 Απριλίου 2022, πρόθυμοι για να διαμορφώσουν ένα βιώσιμο μέλλον για όλους.

Το συμπόσιο, το οποίο διοργανώνεται από τον Ελληνικό Πολιτιστικό & Εκπαιδευτικό Όμιλο για την UNESCO, φέρει τον τίτλο «Awareness through Education» και είναι αφιερωµένο στην εκπαίδευση και στον τρόπο µε τον οποίο τα εκπαιδευτικά συστήµατα και προγράµµατα των διαφόρων χωρών διευκολύνουν και προωθούν την ευαισθητοποίηση των µαθητών της Πρωτοβάθµιας και Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης σε θέµατα Πολιτιστικής Κληρονοµιάς.

Kατά τη διάρκεια του Συµποσίου, οι µαθητές όλων των αποστολών παρουσίασαν την πολιτιστική κληρονοµιά της χώρας τους, παρακολουθήσαν workshops και οµιλίες µε θέµατα που άπτονται της πολιτιστικής κληρονοµιάς, της δηµοκρατίας, της ελευθερίας, της αποδοχής της διαφορετικότητας και ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυµπίας, το μουσείο της Αρχαίας Ολυµπίας και το μουσείο του Αρχιµήδη.

Εμείς, ως αρωγοί κάθε δράσης που προάγει τον πολιτισμό, στηρίξαμε το Συμπόσιο που μέσα από τα μάτια της νέας γενιάς, ένωσε χώρες, πολιτισμούς και εκπαιδευτικά συστήματα σε μία κοινή προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την πολιτιστική κληρονομιά. Σε έναν χώρο-σύμβολο για την ελευθερία, τη συμμετοχή και τη δημοκρατία, η καλλιέργεια και η θέληση της μάθησης έδειξαν έναν νέο και αισιόδοξο δρόμο για το μέλλον του κόσμου.