Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πίσω στα Άρθρα

Η ένταξη στο βάθρο των νικητών!

Δύναμη Προσφοράς
Σεπτέμβριος 2022
Η ένταξη στο βάθρο των νικητών!

Πλήθος κόσμου έτρεξε στον αγώνα για τη στήριξη των ανθρώπων με εγκεφαλική παράλυση.

Η ένταξη στο βάθρο των νικητών!

Για το Κέντρο Ημέρας Ενηλίκων της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή», συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι δρομείς, αποσπώντας ένα δυνατό χειροκρότημα από όλους τους ανθρωπους, που παρακολούθησαν τον αγώνα στην Αργυρούπολη.

Το Κέντρο Ημέρας Ενηλίκων προσφέρει δημιουργική απασχόληση σε ενήλικες με βαριάς μορφής εγκεφαλική παράλυση. Το έργο του Κέντρου είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί συνεισφέρει στην ψυχική ενθάρρυνση και την κοινωνικοποίηση ανθρώπων, που εναλλακτικά θα βρίσκονταν απομονωμένοι στα σπίτια τους.

Το πρόγραμμα του Open Door Run περιελάμβανε αγώνες δρόμου των 10 και 5 χλμ. για τους ενήλικες και των 800μ. για τα παιδιά. Διοργανωτές, εθελοντές και συμμετέχοντες έγιναν ένα για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, σε ένα κλίμα συγκίνησης και αγάπης, μετά από δύο συνεχή χρόνια αναβολών λόγω της πανδημίας

50 χρόνια τώρα, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή» αποτελεί πηγή έμπνευσης με τις συνεχείς προσπάθειές της για την αδιάκοπη υποστήριξη, σε κάθε ηλικία, 240 πλέον, ανθρώπων με εγκεφαλική παράλυση. Χωρίς φραγμούς και προκαταλήψεις, δημιουργεί γέφυρες επικοινωνίας με την ευρύτερη κοινωνία, επεκτείνει τους ορίζοντες των ανθρώπων με εγκεφαλική αναπηρία, πιστεύοντας και μεταδίδοντας ότι η καλλιέργεια, η εκπαίδευση και η τέχνη αποτελούν εξαιρετικά εφόδια αποκατάστασης.

Πιστοί στην ουσία της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και του ευ αγωνίζεσθαι, όλοι εμείς στην εταιρεία Βίκος, με μεγάλη χαρά ανταποκριθήκαμε στις ανάγκες του αγώνα και των δρομέων, για να συμβάλλουμε όσο μπορούμε περισσότερο στην επίτευξη του στόχου: Να διαδοθεί και να ενισχυθεί το έργο αυτής της ανοιχτής αγκαλιάς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή» για την ισότιμη ένταξη όλων των ανθρώπων στην κοινωνία.