Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πίσω στα Άρθρα

Ένα καλοκαίρι γεμάτο τέχνη και μουσική!

Πολιτισμός
Αύγουστος 2023
Ένα καλοκαίρι γεμάτο τέχνη και μουσική!

Ένας εμβληματικός χώρος, ένα ειδυλλιακό σκηνικό, ένα καλοκαίρι πολιτισμού!   

Για ακόμα μία χρονιά φέτος είχαμε τη χαρά να συμμετέχουμε στο 7ο Φεστιβάλ Δωδώνης, το οποίο μας ταξίδεψε με μοναδικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, από τις 28 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου. Θεατρικές παραστάσεις και μουσικές βραδιές από διεθνείς και εγχώριους καλλιτέχνες φιλοξενήθηκαν στον εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο του Θεάτρου Δωδώνης, στις Πηγές Αχέροντα και στη Λίμνη Βιρού.

Το καταπράσινο τοπίο της Ηπείρου αποτέλεσε το ιδανικό σκηνικό για τους επισκέπτες του φεστιβάλ, αναδεικνύοντας επιπλέον τη σημασία της περιοχής ως τουριστικό προορισμό.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη συναυλία του αγαπημένου Σέρβου μουσικοσυνθέτη Goran Bregovic, ο οποίος μας ξεσήκωσε με βαλκανικούς ήχους και παρέα με το συγκρότημα Wedding and Funeral Band, στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης. Ακολούθησαν οι ζωντανές εμφανίσεις των Αναστασία Μουτσάτσου, Alex Sid και Γιάννη Βασιλώτου με αγαπημένα τραγούδια από την τηλεοπτική σειρά «Άγριες Μέλισσες», τα παραδοσιακά άσματα του Κώστα Τζήμα και του Δημήτρη Υφαντή.

Στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης αναβίωσαν επίσης θεατρικά έργα της αρχαιότητας, όπως οι πολυσυζητημένες «Σφήκες», οι «Τρωάδες» του Ευρυπίδη και ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή.

Η στήριξη σημαντικών πολιτιστικών δράσεων και πρωτοβουλιών αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για εμάς, καθώς συμβάλλει στην αναβάθμιση του τοπικού προϊόντος, την καλλιέργεια του πνεύματος και την αφοσίωση στην τέχνη.

Το Φεστιβάλ Δωδώνης διοργανώνεται από τον Δήμο Δωδώνης και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Δωδώνης, υπό την Αιγίδα και Χορηγία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.