Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πίσω στα Άρθρα

Βλέπουμε τον αθλητισμό αλλιώς!

Δύναμη Προσφοράς
Δεκέμβριος 2021
Βλέπουμε τον αθλητισμό αλλιώς!

Η «ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΔΑ» προσελκύει αθλητές από όλο τον κόσμο

Βλέπουμε τον αθλητισμό αλλιώς!

Ο αθλητισμός γίνεται αίσθηση και τα δεσμά του κοινωνικού αποκλεισμού λύνονται

Λένε ότι οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα σε κάποια από τις αισθήσεις τους, έχουν αυξημένη ικανότητα στις υπόλοιπες. Κάπως έτσι, η σοφή φύση κάνει την όποια αδυναμία, δύναμη και η ζωή συνεχίζεται, αξιοποιώντας τις ικανότητες που μπορούμε να καλλιεργήσουμε στο έπακρο.  

Με αυτό το θετικό πρόσημο, «νιώθωντας» διαφορετικά τον αθλητισμό, ο Αθλητικός Σύλλογος Ήφαιστος ενθαρρύνει ανθρώπους όλων των ηλικιών με οπτική αναπηρία και ανεξάρτητα με το αν έχουν πρότερη εμπειρία άσκησης, να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, να φροντίσουν τη σωματική και ψυχική τους υγεία, την κοινωνικοποίησή τους, να σπάσουν τον αποκλεισμό, να ενταχθούν σε μία ομάδα και να διακριθούν σε πολύ ενδιαφέροντα αθλήματα, όπως είναι το γκόλμπολ, η ποδηλασία, το σκάκι, ο στίβος και το τζούντο. Τα παραπάνω αθλήματα προσαρμόζονται όπου χρειάζεται για άτομα με οπτική αναπηρία και οι αθλητές μπορούν να εξελίξουν τις δυνατότητές τους στον Α.Σ. Τυφλών Ήφαιστος.

Παράλληλα, ο Σύλλογος διοργανώνει ενημερωτικές διαλέξεις σε σχολεία για τα γενικά οφέλη του αθλητισμού, αλλά και για τη θέση των ατόμων με αναπηρίες στον αθλητισμό, διατηρεί επαφές με αντίστοιχους Συλλόγους/Φορείς του εξωτερικού και διοργανώνει το Διεθνές Tουρνουά Γκόλμπολ «ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΔΑ», που αποτελεί πλέον καθιερωμένο θεσμό της Θεσσαλονίκης, όπως και άλλες εκδηλώσεις για τα υπόλοιπα αθλήματα του Συλλόγου.

Ακόμη, ιδιαίτερα σημαντικός στόχος του Συλλόγου είναι η κατασκευή Πρότυπου Προπονητικού Κέντρου, προσαρμοσμένου και απόλυτα  προσβάσιμου στα άτομα με αναπηρία, με τη δυνατότητα φιλοξενίας και διεξαγωγής αθλητικών διοργανώσεων, ακολουθώντας τα πρότυπα του εξωτερικού.

Συμβάλλοντας από την πλευρά του χορηγού στο έργο του Α.Σ. Ήφαιστος και στη διοργάνωση του Διεθνούς Τουρνουά Γκόλμπολ «ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΔΑ», η επιθυμία μας είναι να είμαστε κοντά σε όλους τους ανθρώπους, που αναζητούν ισότιμη αντιμετώπιση και ένταξη στην κοινωνία.

Η απρόσκοπτη λειτουργία των τμημάτων, η ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου και η προετοιμασία των αθλητών για μεγάλες εγχώριες και διεθνείς αθλητικές οργανώσεις είναι μία καθημερινή πρόκληση. Όσοι περισσότεροι συμμετέχουμε ενεργά στον αγώνα τους, τόσο περισσότερο θα ενδυναμώνεται και ο Αθλητικός Σύλλογος Ήφαιστος και κατά συνέπεια τα άτομα με αναπηρία.

Μαζί, λοιπόν, για να γίνονται τα εμπόδια προκλήσεις, οι προκλήσεις προσπάθειες και οι προσπάθειες, πολύτιμο έργο μιας ομάδας με κοινούς στόχους.