Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πίσω στα Άρθρα

21η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία - Π.Ο.Σ.Ε.Α

Εθελοντισμός
Οκτώβριος 2023
rethymno

Ταξιδεύουμε παρέα με την «Φλόγα της Αγάπης» σε όλη την Ελλάδα, μεταδίδοντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.  

Την Παρασκευή 28 Ιουλίου, βρεθήκαμε και στηρίξαμε για ακόμα μία χρονιά ως Χρυσοί Χορηγοί, την τελετή έναρξης της 21ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας, έναν σημαντικό θεσμό που διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.).

Στόχος μας και φέτος η ευαισθητοποίηση για την εθελοντική αιμοδοσία, μέσα από ένα ενωτικό και συγκινητικό event που παρακινεί τον κόσμο να γίνει μέρος ενός συνόλου προσφοράς και φροντίδας προς τον συνάνθρωπο.

Με αφετηρία το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.Κ.Ε.Α.) στις Αχαρνές, όπου πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα, και έπειτα από τους χαιρετισμούς επισήμων παρευρισκόμενων, η «Φλόγα της Αγάπης» ξεκίνησε το ταξίδι της γύρω από την Ελλάδα. 

Λάμποντας πιο δυνατά από ποτέ και με τη βοήθεια του Αγωνιστικού Σωματείου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ), συνοδεία μελών της Ελληνικής Λέσχης Φίλων Μοτοσυκλέτας Harley-Davidson, η φλόγα έφτασε στην πρώτη της στάση, το Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Με την κίνηση αυτή, η διοργάνωση τίμησε τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, από όπου ξεκίνησε η ιδέα. 

Για δύο σχεδόν μήνες, η «Φλόγα της Αγάπης» θα φωτίσει κάθε γωνιά της χώρας, εμπνέοντας τον κόσμο με ελπίδα για ένα καλύτερο, πιο αισιόδοξο αύριο. Τελικός προορισμός η Καστοριά, η οποία θα φιλοξενήσει την τελετή Λήξης, στις 20 Οκτωβρίου 2023.

Κάθε χρόνο, η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία έχει όλο και περισσότερους συμμετέχοντες, αναδεικνύοντας τη σημασία της προσφοράς και την αγάπη για το σύνολο της κοινωνίας. Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε σε ένα τόσο ουσιαστικό θεσμό!

Η Λαμπαδηδρομία διεξάγεται υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμικών (Ε.Ο.ΘΑ.), της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αχαρνών, καθώς επίσης και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τ.Α. «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» και της Κεντρικής Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).