Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πίσω στα Άρθρα

1ο Cycladic Kids Festival: Μία ημέρα αφιερωμένη στην παιδική δημιουργικότητα

Πολιτισμός
Σεπτέμβριος 2023
1ο Cycladic Kids Festival: Μία ημέρα αφιερωμένη στην παιδική δημιουργικότητα

Σε έναν χώρο αυθεντικής δημιουργικής έκφρασης για τους καλλιτέχνες του αύριο μεταμορφώθηκε το Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, το οποίο φιλοξένησε το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου το πρώτο Cycladic Kids Festival. Η ομάδα μας βρέθηκε εκεί για να τιμήσει τους μικρούς καλλιτέχνες, και να εξάψει τη δημιουργικότητά τους μέσα από μία σειρά δραστηριοτήτων για όλη την οικογένεια.

Θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, δράσεις μουσικής, χορού και κινηματογράφου, αφηγήσεις και εικαστικά, εργαστήρια και οικογενειακά επιτραπέζια παιχνίδια υποδέχτηκαν παιδιά 4 έως 15 ετών και πλαισίωσαν την εμπειρία που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού.

Παίρνουμε έμπνευση από τους καλλιτέχνες του αύριο

Παίρνουμε έμπνευση από τους καλλιτέχνες του αύριο!

 

Το ίδιο διήμερο βραβεύτηκαν και οι νικητές του 10ου παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Η ανοιχτή έκθεση με τίτλο «Ο Άνθρωπος στο κέντρο» φώτισε νέες πτυχές της παιδικής δημιουργικότητας, παρουσιάζοντας τον κόσμο μας μέσα από την αισιόδοξη ματιά των νεότερων γενεών. Περισσότερα από 19,500 έργα από την Ελλάδα και το εξωτερικό κατατέθηκαν, γεμίζοντας χρώμα τον εκθεσιακό χώρο και δίνοντας το έναυσμα για περισσότερες καλλιτεχνικές δράσεις με επίκεντρο το παιδί.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.