Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πίσω στα Άρθρα

1000 δέντρα γιορτάζουν τη Γη!

Περιβάλλον
Απρίλιος 2021
1000 δέντρα γιορτάζουν τη Γη!

Δενδροφύτευση στην Ανάβυσσο σε συνεργασία με τη we4all

22 Απριλίου. Συμβολική ημέρα που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ... Η μέρα που γιορτάζουμε τη Γη μας, το σπίτι όλων μας, είναι και η μέρα που μοιραστήκαμε με όλους σας το όραμά μας για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη του πολιτισμού και του εθελοντισμού, εγκαινιάζοντας τις δράσεις & πρωτοβουλίες «Ο Β-οίκος της ζωής μας».

Ο πρώτος σπόρος, σε αυτή την προσπάθεια, μπήκε με μία δενδροφύτευση χιλίων κυπαρισσιών στην Ανάβυσσο, μια περιοχή που έχει υποστεί εκτεταμένες ζημίες από πυρκαγιές και βρίσκεται σε άμεση ανάγκη για δραστική ενίσχυση του πρασίνου της. Η επιλογή του κυπαρισσιού υπήρξε απολύτως στοχευμένη, καθώς, ως δύσφλεκτο δέντρο, θα λειτουργήσει ανασχετικά σε πιθανές μελλοντικές καταστροφές.

1000 δέντρα γιορτάζουν τη Γη!

Ωστόσο, η φύτευση του κυπαρισσιού στη συγκεκριμένη περιοχή περιλάμβανε ακόμη έναν συμβολισμό: είναι ένα σημείο με ιστορική σημασία, καθώς εκεί βυθίστηκε το πλοίο «Όρια» το 1944 και έχασαν τη ζωή τους 4.100 στρατιώτες. Τα κυπαρίσσια αποτέλεσαν έναν ακόμη συμβολισμό για τις χαμένες ζωές των ανθρώπων αυτών.

Η συνεργασία μας με τη we4all ανέδειξε μια ξεχωριστή σύμπραξη με μια σύγχρονη ομάδα εθελοντών που κάνει την ιδέα πράξη, όπως ακριβώς και η Βίκος.

Ένα μόνο δέντρο μπορεί να απορροφήσει 22kg CO2 ανά έτος και να δημιουργήσει 117kg καθαρού οξυγόνου.

Η we4all ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2018, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής και έθεσε ως στόχο της «να βοηθήσει τη Γη να θεραπευτεί και να θυμίσει στους ανθρώπους ότι αυτός ο πλανήτης είναι το σπίτι μας, προτού να είναι αργά».

1000 δέντρα γιορτάζουν τη Γη!